У Босни и Херцеговини наранџасто упозорење: Пљускови с грмљавином и јаки удари вјетра :: Semberija INFO ::

 

У Босни и Херцеговини наранџасто упозорење: Пљускови с грмљавином и јаки удари вјетра


У Босни и Херцеговини данас ће преовладавати претежно облачно вријеме с кишом и пљусковима понегдје праћених грмљавином, а могући су и јаки удари вјетра. Према крају дана или током ноћи очекује се престанак падавина, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод (ФХМЗ) БиХ. Због обилних падавина и јаких удара вјетра, на подручју цијеле земље издато је наранџасто упозорење.

Уз јачи пљусак може пасти 15 до 30 литара кише по метру квадратном. Удари вјетра од 50 до 70 километара на сат, наводе из ФХМЗ-а.

Вјетар слаб до умјерен у сјеверним подручјима Босне сјеверни и сјеверозападни, а у остатку земље јужни и југозападни. Дневна температура од 18 до 24, на југу до 27 степени Целзијусових.

У нашој земљи сутра ће вити претежно облачно вријеме с кишом и пљусковима, понегдје праћеним грмљавином. Вјетар слаб до умјерен, у сјеверним подручјима Босне сјеверозападни, а у остатку земље западни и југозападни. Јутарња температура зрака од 13 до 19, на југу до 22, а дневна од 18 до 24, на југу до 27 степени Целзијусових.

У понедјељак ће бити умјерено до претежно облачно вријеме с пљусковима и грмљавином. Падавине углавном послије подне и током ноћи. Вјетар слаб, у Босни сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини западни и југозападни. Јутарња температура зрака од 10 до 16, на југу до 20, а дневна од 17 до 23, на југу до 26 степени.

У уторак ће бити претежно сунчано. У јутарњим сатима по котлинама Босне и уз ријечне токове може бити магле или ниске наоблаке. Вјетар слаб, сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура зрака од девет до 15, на југу до 18, а дневна од 19 до 24, на југу до 28 степени.


АА / БХРТ