Стиже невријеме с кишом и грмљавином: БиХ ће данас захватити циклон "Маја" :: Semberija INFO ::

 

Стиже невријеме с кишом и грмљавином: БиХ ће данас захватити циклон "Маја"


Босниа Сторм Цхасерс - прва БиХ заједница ловаца на олује најавила је да је од данас БиХ под утицајем циклона "Маја" која ће БиХ захватити послијеподне, првенствено Крајину а затим ће се ширити на остале предјеле.
 
РХМЗ Бањалука огласио је упозорење за сјевер и запад на могуће олујно невријеме послијеподне, навече и у ноћи.
 
Упозорење преносимо у потпуности:
 
Циклон ће погодити сјевер и запад Републике Српске данас поподне и увече. Такође сјевер и сјеверозапад у петак послијеподне се очекује локално невријеме са јачим пљусковима са грмљавином, јаким до олујним вјетром, а понегдје је могућ и град. На сјеверу се мјестимично очекују удари вјетра до 70 км/х.
 
Упозорење се односи и на обилне падавине и хладно вријеме од 5. до 7. августа 2023. У петак навече са Јадранског мора стиже нова зона обилних падавина, која ће захватити запад и Херцеговину а у суботу и остале регије.

За викенд и у понедјељак биће хладније с кишом. У суботу се очекује обилна киша и пљускови са грмљавином, посебно у Херцеговини и на сјеверу, гдје ће пасти од 40 до 60 мм кише. Мање падавина на југоистоку. Због обилних падавина у кратком временском периоду могућа је појава бујичних и урбаних поплава. У недјељу и понедјељак умјерена киша, преноси Аваз.
 
Велики пљускови

Што се тиче Бихаћа данас се од 15.00 до 23.59 сати очекују количина падавина између 20 и 40 л/м2 с грмљавином. У Мостара ће се од 00.00 до 17.00 сати температуре кретати око 35 степени, а у Сарајеву око 34 степена, Тузли око 34 степена док ће Бањулуку данас захватити пљускови с грмљавином.

(Српска Инфо)