Ђокић-Калабухов: Сарадњу унаприједити и подићи на виши ниво :: Semberija INFO ::

 

Ђокић-Калабухов: Сарадњу унаприједити и подићи на виши ниво


Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Српске.

Ђокић и Калабухов су се осврнули на укупну сарадњу која је досад развијана између Српске и Русије те разговарали о наставку те сарадње, која обухвата развој и јачање односа и на регионалном нивоу између руских области и Републике Српске.

Констатовано је да постоји обострани интерес да се сарадња унаприједи и подигне на виши ниво и да је исту могуће развијати посебно у дијелу привредних и научно-образовних активности, као и инвестиција у области енергетике, гдје би, у оквиру тих инвестиција, биле ангажоване руске компаније.

Саговорници су се сложили да су у том смислу неке руске компаније већ остварене на домаћем тржишту, као што је компанија Зарубежњефт, која већ дуги низ година послује у Републици Српској и БиХ, наводи се у саопштењу.

Истакнуто је да је потребно радити и на развоју других облика привредне сарадње у циљу успјешне реализације заједничких пројеката, а који ће укључити и остале компаније из Републике Српске и Русије.

(РТРС)