Гогановић: Позиција начелника Заједничког штаба ће припасти српском генералу у Оружаним снагама :: Semberija INFO ::

 

Гогановић: Позиција начелника Заједничког штаба ће припасти српском генералу у Оружаним снагама



Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић рекао је за РТРС да ће позиција начелника Заједничког штаба припасти српском генералу у Оружаним снагама. Након вишемјесечних Бећиревићевих опструкција Предсједништво је једногласно донијело План структуре генералског кора у одбрамбеном систему БиХ.

 - Данас није разговарано о именима будућих генерала. Наредни корак је да моје колеге, министар Зукан Хелез и замјеник министра Златко Галић и ја сједнемо и усагласимо имена генерала који ће чинити нову генералску структуру и онда ћемо тај приједлог упутити у Предсједништво БиХ, након чега приједлог иде на одобрење у оба дома Парламентарне скупштине БиХ - појаснио је Гогановић.

Подсјећемо, Предсједништво БиХ дало је сагласност за отварање Генералног конзулата Србије у Бијељини, али без консензуса, јер је бошњачки члан Денис Бећировић био против. У саопштењу из Предсједништва објашњено је да је ова тачка и раније била дневном реду, те да Бећировић, у року од 72 часа одлуку може прогласити деструктивном по витални ентитетски интерес. Без гласа Бећировића, усвојен је и Извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза за 2022. годину.


РТРС