БиХ: До краја седмице промјенљиво вријеме, од 8. аугуста стабилно и свјежије :: Semberija INFO ::

 

БиХ: До краја седмице промјенљиво вријеме, од 8. аугуста стабилно и свјежије


Већи дио првог дана аугуста на простору Босне и Херцеговине протећи ће у стабилним временским приликама, објавио је Федерални хидрометеоролошки завод (ФХМЗ) БиХ.

Пред крај дана наоблачење ће захватити прво западне крајеве земље и током ноћи ће се проширити на остале крајеве земље. Наоблачење ће условити кишу, пљускове и грмљавину.

"Од сриједе послијеподне до краја седмице, преовладаваће претежно сунчано, али у средишњим и сјеверним подручјима ваља рачунати на послијеподневне пљускове и грмљавину. Нарочито се то односи на петак и суботу. У јутарњим сатима у Босни је могућа јутарња магла", наводе из ФХМЗ-а.

Минималне температуре варираће претежно од 12 до 18 степени у Босни, на земље до 22. Максималне вриједности температура зрака досезаће вриједности између 26 и 32 степена у Босни, до 35 на подручју Херцеговине.

У периоду од 8. до 14. аугуста, прогнозира се стабилно, претежно ведро и вјероватно мало свјежије у односу на прву седмицу аугуста. Максималне температуре у Босни ријетко ће гдjе прелазити тридесет степени.

Јутарње температуре зрака варираће између 11 и 16 у Босни, у Херцеговини до 20 степени. Највише дневне температуре углавном у распону од 24 до 29 у Босни, на југу Херцеговине до 32 степена.


​БХРТ