Додик честитао јубилеј: “Глас Српске“ успио да задржи повјерење читалаца :: Semberija INFO ::

 

Додик честитао јубилеј: “Глас Српске“ успио да задржи повјерење читалаца


БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик у честитки поводом 80 година постојања и рада “Гласа Српске” истакао је да је тај дневни лист током свих ових година успио да задржи повјерење читалаца и остане препознатљив и респектабилан на медијској сцени у Републици Српској, БиХ и региону.


Додик је у честитки генералном директору “Гласа Српске” Борису Дмитрашиновићу и свим запосленима навео да је у протеклих 80 година “Глас Српске” остао дневник са дугом и поштовања вриједном традицијом, сачувавши тако углед новинарске професије својим професионалним, правовременим и објективним информисањем јавности.

- „Глас Српске“ је током свих ових година успио да задржи повјерење читалаца и остане препознатљив и респектабилан дневни лист на медијској сцени у Републици Српској, БиХ и региону. Честитам вам овај значајан јубилеј и желим много успјеха у даљем раду - наводи се у честитки предсједника Републике Српске, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Први број “Гласа” штампан је 31. јула 1943. године у Жупици код Прекаје, надомак Дрвара. У дугој историји промијенио је неколико градова у којима му је било сједиште редакције и више имена.

Под именом “Глас Српске” излази од 5. маја 2003. године, а приватизован је 2008, када је његов већински власник постала компанија “Независне новине”.


Глас Српске