Пензионер из БиХ (71) “развозио” Црногорце у провалне крађе по Аустрији :: Semberija INFO ::

 

Пензионер из БиХ (71) “развозио” Црногорце у провалне крађе по Аустрији


- У суду у Салцбургу данас је почело суђење двојици држављана Црне Горе (обојица 48) и држављанину Босне и Херцеговине (71), настањеном у Фрајласингу, који се терете за 13 тешких провалних крађа.

Према оптужници, Црногорци су децембра, 2022. године намјенски допутовали у Салцбург те провалили у стамбене зграде у Флахгау и Тененгау, гдје су извршили чак 12 провала за неколико седмица. Још једну провалну крађу извели су у Грацу.

Као трећи оптужени је 71-годишњи држављанин БиХ, који живи на њемачко-аустријској граници, а који им је био возач. Штавише, он је користио аутомобил своје супруге да Црногорце развози у крађе. Како стоји у оптужници, у ових 13 провала украдена је роба вриједности 24.000 евра. Обично би у станове и куће проваљивали увече или ноћу, разбијајући прозоре или балконска врата. Њих тројица су коначно ухапшена 18. јануара, а код бх. држављанина у ауту су пронађени алат за обијање као и украдени плијен.

Како се даље наводи у оптужници, били су добро уиграни: обично би данима осматрали кућу или стан, а затим би кренули у крађу.

Иначе, на данашњем суђењу, адвокат бх. држављанина је рекао да његов клијент апсолутно није знао да Црногорци иду у крађе већ их је само возио.

Суђење је одложено до даљњег.
 
(Независне)