Хрват пљачкао пиштољем играчком, штета готово 25.000 евра :: Semberija INFO ::

 

Хрват пљачкао пиштољем играчком, штета готово 25.000 евра


Судац загребачког Жупанијског суда одредио је једномјесечни притвор 42-годишњаку који је осумњичен да је на подручју Загреба, од маја 2021. до 21. јула 2023, починио 43 разбојништва користећи притом пиштољ играчку, саопштило је тужитељство.

Тужитељство сумњичи 42-годишњака да је у 43 наврата починио разбојништва у разним трговачким друштвима, бензинским пумпама и домовима здравља. Притом је, истиче тужилаштво, пријетио радницима металним пиштољем играчком те узимао и у своју корист задржавао различите новчане износе.

Загребачка полиција је прошлог петка ухапсила 42-годишњака, након што је опљачкао апотеку у Рапској улици. Истрагом је утврђена сумња да је 42-годишњак починио 43 разбојништва, од чега су три остала у покушају, преноси Индеx.хр.

Полиција је додала да је разбојник опљачкао трговине, апотеке, поште, киоске, бензинске пумпе, и то маскиран зими капом, а љети шилтерицом. По уласку у простор, с пиштољем у једној руци, а врећицом у другој руци, од радника би затражио новац, који би му они предавали због страха и бојазни за властити живот.

Полиција је потврдила да се ради о пиштољу играчки. Укупна материјална штета је око 24.886 евра.

(Независне)