Фејт: САД губе стрпљење са Приштином :: Semberija INFO ::

 

Фејт: САД губе стрпљење са Приштином


Некадашњи специјални представник Европске уније на КиМ Питер Фејт изјавио је данас да Сједињене Америчке Државе губе стрпљење са Приштином, те да ће приштинске власти највише изгубити од изостанка напретка у дијалогу са Београдом.

"Сједињене Државе губе стрпљење за Косово јер не напредује довољно. Видим да САД имају критички однос према Влади Косова, а то је без преседана. Чини се јасним да Бајденова администрација губи стрпљење са Косовом", поручио је Фејт за приштинску "Теве 1".

Додао је да није видио тако критички однос Вашингтона према Приштини откако је тзв. Косово прогласило једнострану независност 2008. године.

"Била би права трагедија за Косово ако изгуби подршку Сједињених Држава", упозорио је Фејт.

Он је поручио да Приштина мора да схвати да се у Европи води жесток рат и да је то тренутно у фокусу.

"Зато морате имати на уму да ствари нису као прИЈе и да не можете да рачунате на симпатије и подршку коју сте некада имали", навео је Фејт, додавши да не мисли да САД и Европска унија подржавају предсједника Александра Вучића у овом процесу.

"Знам да није лако, али предлажем премијеру Куртију да уложи више напора у дијалог са Србима на сјеверу Косова умјесто да тамо шаље специјалне јединице", рекао је Фејт, преноси Тањуг.
 
(Тањуг)