Кошарац: Нећемо дозволити урушавање позиције Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Кошарац: Нећемо дозволити урушавање позиције Републике Српске


Фото - РТРС
Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац изјавио је да руководство Републике Српске и њени представници на заједничком нивоу неће дозволити урушавање позиције Републике Српске и њених Уставом и Дејтоном загарантованих права.

Кошарац је нагласио да је Српска политички и економски стабилна, захваљујући одговорним политикама њеног руководства.

- Очуваћемо стабилност и функционалност Републике Српске, њену позицију и уставни капацитет, без обзира на огромне притиске дијела међународне заједнице. Свједоци смо да се са више сарајевских адреса, удружено са западним амбасадама, води негативна капмапања против предсједника Милорада Додика и Републике Српске, при чему не презају ни од најгнуснијих лажи и неистина - рекао је Кошарац, након састанка са руководством Републике Српске у Бањалуци.

Додао је да је од кључног значаја да представници Републике Српске на свим нивоима власти наставе да проводе политику руководства и институција Српске.

- Наша предност је у нашем заједништву, саборности и усаглашеном дјеловању. То је најбољи одговор на све нападе западних амбасада, политичког Сарајева и разних међународних мешетара, чији је циљ дестабилизација Српске", поручио је Кошарац.

Нагласио је да је обавеза свих изабраних и именованих званичника да раде у интересу Републике Српске у институцијама на нивоу БиХ.

Кошарац је навео да се Република Српска мора питати у институцијама на заједничком нивоу. Без сагласности Републике Српске, додао је, институције на нивоу БиХ не могу ништа одлучивати.

- Нико нас не може зауставити у нашим демократским напорима у борби за интересе Српске. То неће постићи никаквим хаусторским подвалама, сарајевским цинизмом, нити лажним међународним званичницима - истакао је Кошарац.

Он је додао да Република Српска подржава договор два ентитета и три конститутивна народа, уз досљедну промјену Дејтонског споразума и поштовање Устава БиХ.


РТРС