ОТВОРЕНА ЗГРАДА ОКРУЖНОГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА ЗГРАДА ОКРУЖНОГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ


Замјеник шефа Европске уније у Босни и Херцеговини Кхалдоун Синно отворио је зграду Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву у четвртак, 26. септембра.
 
Захваљујући средствима Европске уније у вриједности од 580.000 евра зграда Окружног јавног тужоилаштва у Источном Сарајеву у потпуности је обновљена, а изграђен је и додатни спрат, чиме су обезбијеђени бољи радни услови за тужитеље и остале упосленике. Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву добило је потребне собе за састанке, простор за чување доказа, простор за идентификацију оптужених и боље сигурносно окружење.
 
Помоћ Европске уније има за циљ осигурати да Окружно јавно тужолаштво у источном Сарајеву има адекватне радне услове за истрагу, гоњење и заступање пред судом случајева привредног криминала, корупције, организованог криминала и других случајева.
 
Овај пројекат је дио ширег пројекта помоћи коју Европска унија даје за санацију зграда судова и тужилаштава широм Босне и Херцеговине, у оквиру подршке јачању владавине права у БиХ. Од 2015. до 2021. Године Европска унија ће издвојити више од 20 милиона евра за обнову и изградњу судова и тужилаштава, што би требало резултирати реконструкцијом 24 правосудне институције широм Босне и херцеговине.