Млада мајка поријеклом из БиХ добила држављанство које би јој могло спасити живот :: Semberija INFO ::

 

Млада мајка поријеклом из БиХ добила држављанство које би јој могло спасити живот



У шоку сам. Хвала свима од срца, прва је реакција тешко болесне Милеве Симетић Салије (26) из Пуле, којој је, како незванично сазнају хрватски медији, МУП у тој земљи одобрио држављанство које ће јој омогућити трансплантацију. Сретна вијест расплакала је Милеву која је одрасла у Шековићима.

"Хвала свима од срца. Хвала на брзој реакцији иако сам још у марту предала молбу за држављанством, јер сам удата за хрватског држављанина и у децембру родила нашег синчића Луана. Не знам куд бих од среће. Срце и душа се радују, али је тијело онемоћало. Али сад сам добила сву снагу овог свијета и борићу се до задњег атома снаге", рекла је она преноси портал 24сата.хр.

Без држављанства не може на трансплантацију, а без трансплантације или без скупог лијека оxлумо који по инјекцији кошта 380.000 долара. Има још највише шест мјесеци живота, а након што су медији објавили потресну причу тешко болесне мајке којој је једина жеља била да јој син једног дана каже мама, догодила се лавина доброте и људи су почели уплаћивати са свих страна.

"Мој син ће можда имати прилике упознати боље своју маму, а мама ће, захваљујући свим добрим људима који су уплатили да ми ињекције продуже живот, можда имати прилику гледати свог јединца како одраста. У мени се родила велика вјера. Јешћу. Морам, макар имам мучнине. Љубићу сина и причаћу му како се у два дана све покренуло и како нам се живот вртоглаво окренуо и пружио наду. Има добрих људи и хвала им. Бог вас све благословио", рекла је она.

Милева, родом из БиХ, која већ пет година живи у Хрватској, има дијагнозу примарне хипероксалурије типа 1, због чега су јој затајили бубрези. Оштећена су јој и јетра, због чега треба трансплантацију и јетре и бубрега.

Хуманитарни базар

Хуманитарни базар за тешко обољелу Милеву биће одржан у петак, 14. јула, испред цркве Покрова Пресвете Богородице у Шековићима, на штандовима ће се наћи разне рукотворине и слаткиши, а сав приход биће намијењен за Милевино лијечење. Један од организатора Хуманитарног базара Марина Ђорђић изјавила је да је Милева животно угрожена, да јој доктори дају неколико мјесеци живота и да нема времена за чекање,


Независне