Академија умјетности обиљежила 25 година - један од стубова културе Српске :: Semberija INFO ::

 

Академија умјетности обиљежила 25 година - један од стубова културе Српске


У Народном позоришту Републике Српске одржана је свечана академија поводом 25 година рада Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

Додијељене су захвалнице заслужним појединцима и установама, плакете најбољим студентима, те обављена промоција дипломираних студената првог и другог циклуса Академије умјетности Универзитета у Бањалуци у претходној академској години.

Декан Академије умјетности Драгана Пурковић Мацан рекла је да Академија данас испраћа 25. генерацију студената и да планира отварање и нових одсјека.

- При крају нам је акредитација дизајна ентеријера, у процедури је снимање и дизајн звука. Тако да планирамо све оно што нам доноси вријеме и неке нове тенденције да имамо на нашој академији - рекла је Мацанова.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Жељко Будимир рекао је да је Академија умјетности један је од стубова културе Републике Српске, а свршени студенти ове академије важни су у културном животу Српске и региона.

Он је истакао да Академија константно напредује те да је показатељ доброг рада овогодишња велика заинтересованост свршених средњошколаца за упис у ту високошколску установу.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да се Академија умјетности посебно истиче јер су у свим областима умјетности у Српској, региону и свијету заступљени умјетници ове академије.


РТРС