МИНИЋ И КОШАРАЦ СА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА :: Semberija INFO ::

 

МИНИЋ И КОШАРАЦ СА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА



 Министар пољоривреде, шумарства и водопривреде РС Саво Минић са сарадницима, састао се са пољопривредним произвођачима и млинарима, а састанку су присуствовали министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и његов помоћник Слободан Цвијановић, те градоначелник Љубиша Петровић са сарадницима. На састанку је било говора о откупној цијени пшенице, те горућем питању, појави Афричке свињске куге.



- Договорено је да од сутра три представника ресорног министарства буду на услузи како би обезбјеђивали све што је неопходно у спречавању ширења заразе. Такође, пољопривредним произвођачима који су претпјели штету биће исплаћена накнада, а направићемо линеарну цијену. Сва неопходна техничка и материјална помоћ биће пружена. Што се тиче откупне цијене пшенице, она ће бити као и цијена у окружењу, увећана за трошкове транспорта.

Министар за спољне и економске односе БиХ Сташа Кошарац рекао је да Канцеларија за ветеринарство поступа у складу сазаконским прописима кад је у питању увоз стоке, те да је задатак свих да се изврши детаљна анализа, која ће се одмах радити.

Градоначелник Љубиша Петровић изразио је незадовољство састанком, јер није одређен датум исплате обештећења пољопривредницима који су претрпјели штету и сматра да се средства у износу од два милиона КМ, која се налазе на рачуну Аграрног фонда Бијељине, треба усмјерити у те сврхе, а такође није задовољан и што није одређена конкретна цијена пшенице. 


Семберија инфо - Стјепановић