У Ростову на Дону мирно, Московљанима савјетовано да избјегавају аутопут :: Semberija INFO ::

 

У Ростову на Дону мирно, Московљанима савјетовано да избјегавају аутопут


Фото - Танјуг / АП

МОСКВА - Ситуација око сједишта Јужног војног округа у Ростову на Дону је јутрос мирна и саобраћај је обновљен, јавља јруска агенција РИА Новости, дан послије повлачења вође руске приватне војне формације ''Вагнер" Јевгенија Пригожина и његових војника из тог града.

На Телеграм каналу РИА Новости објављен је видео снимак на којем се види чистач улица и аутомобили како промичу.

Истовремено, руска федерална агенција за путеве затражила је од становника Московске области да избјегавају путовање аутопутем М-4 "Дон" до 10 сати по локалном времену, пренио је Ројтерс.

Претходно је та агенција на Телеграму објавила, али је тај пост у међувремену обрисан, да забрана саобраћаја у Московској и Тулској области остаје на снази. Саобраћај је, у међувремену, нормализован у осталим областима гдје је због јучерашњих догађаја у Русији, био обустављен.

Наоружани Вагнерови плаћеници су јуче кренули ка Москви, али су поход обуставили послије договора о деескалацији.

Прес-секретар предсједника Руске Федерације Дмитриј Песков рекао је у суботу увече да ће Пригожин отпутовати у Белорусију и да ће кривични поступак покренут против њега због оружане побуне, бити обустављен. Кремљ је саопштио да је гаранција да ће Пригожин моћи да оде у Белорусију ријеч председника Русије.


Независне новине