Вучић: Курти има подршку појединих земаља Запада да креира криминалну ситуацију и малтретира грађане :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Курти има подршку појединих земаља Запада да креира криминалну ситуацију и малтретира грађане


Фото - Танјуг
Дали смо све од себе да сачувамо мир, али колико год да смо се трудили да будемо озбиљан и и одговоран партнер западним силама, никада нас нису на тај начин посматрали, рекао је председник Александар Вучић у обраћању јавности. Излаза више немамо, поручује Вучић.

Увијек смо били кривци, па макар никакве кривице немали - рекао је Вучић.

Вучић је поручио да сада зна да премијер такозваног Косова Аљбин Курти има подршку неког са запада.

Навео је да годинама уназад Србија покушава на сваки начин да сачувамо мир, стабилности и да економски напредујемо.

- Наша земља је заиста дала све да то тако буде, да чувамо мир, да земља најбрже напредује у историји. Међутим, колико год да смо се трудили да будемо озбиљан и и одговоран партнер западним силама, налазимо се на европском путу, сасвим отворено вам говорим никада нас нису на тај начин посматрали уколико не бисмо служили сваком њиховом захтјеву безусловно, увијек бисмо били ми кривци, па макар никакве кривице немали. Излаза више немамо - рекао је Вучић.

Како каже, ниједан Албанац није рањен.

Вучић је рекао да су јуче брат и сестра, Дара и Кристијан у селу Житковац, општина Звечан, нападнути од стране косовске полиције.

Указао је да се јутрос чуо са њиховом мајком Маријом.

- Када је дошла њихова мајка Марија затекла је како јој сина држе на коленима на земљи, ћерку босу, која је од стреса неколико пута колабирала - рекао је Вучић.

Указао је да су косовски полицајци рекли да су заустављали све са кацигама и капама.

- Дјеца од 15 и 17 година, возила су квад, а они су мислили да су озбиљни терористи па су решили да се обрачунају са том децом, као у филмовима. Они имају и мањег брата, можете мислити у каквом је стресу та породица - додао је Вучић.

Подсјећамо, брата и сестру, К. Р. (15) и Д. Р. (17), припадници такозваних специјалних јединица косовске полиције Росу претукли су синоћ у Житковцу крај Звечана, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Јуче је на Јарињу ухапшен и Далибор Спасић, осумњичен за нападе на новинаре, објавио је министар унутрашњих послова у Приштини Ђељаљ Свечља.

Приштина и даље блокира пролаз возила са српским регистрацијама преко административних пунктова.


РТРС