СНСД и СПС договорили коалициону сарадњу :: Semberija INFO ::

 

СНСД и СПС договорили коалициону сарадњу


Делегације Савеза независних социјалдемократа - СНСД и Социјалистичке партије Српске - СПС, предвођене предсједницима странака Милорадом Додиком и Гораном Селаком, одржале су данас у Бањалуци састанак, на којем је договорена коалициона сарадња двије партије.

"На данашњем састанку са делегацијом СНСД-а дефинисали смо односе између двије партије, договорили коалициону сарадњу, те смо потврдили да СПС и СНСД имају исту перцепцију политичке ситуације у Републици Српској и БиХ. И СНСД, као и СПС, баштини социјал демократију и непрестано се бори за права српског народа као конститутивног елемента у БиХ. У складу са наведеним, логично је и да будемо коалициони партнери те да у будућности заједно радимо у интересу свих грађана и наше Републике Српске", изјавио је лидер СПС-а, Горан Селак, након састанка.
Састанку , који је одржан у просторијама СНСД-а, поред лидера партија присуствовали су и потпредсједници СНСД-а Небојша Радмановић и Радован Вишковић, генерални секретар Лука Петровић, те Нада Тешановић, предсједница актива жена и Ивона Пејашиновић, предсједница младих.

Делегацију СПС-а чинили су Максим Скоко, потпредсједник, Драгутин Шкребић, члан предсједништва, Ратко Јокић, в.д. генералног секретара, Јелена Родић, предсједница Форума жена и Милан Унчанин, предсједник Форума младих СПС-а.

​(Независне)