Тегелтија преузео дужност директора УИО БиХ :: Semberija INFO ::

 

Тегелтија преузео дужност директора УИО БиХ


Новоименовани директор Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија данас је преузео ту дужност.

Тегелтија је у сједишту УИО БиХ у Бањалуци дужност преузео од одлазећег директора Мире Џакуле.

Подсјетимо, Зоран Тегелтија је 18. маја именован за директора Управе за индиректно опорезивање, а до именовања је био на позицији министра финансија и трезора Босне и Херцеговине.

Име новог министра финансија и трезора БиХ још није познато, иако је било најављивано да ће се знати до примопредаје дужности директора УИО.

Медији су раније пренијели да би нови министар могао бити одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука и ванредни професор на Економском факултету у Бањалуци Срђан Амиџић, али званичне потврде о томе није било. 

Оно што је познато, јесте да би та функција свакако требала припасти кадру СНСД-а, јер према коалиционом споразуму њима припада.

Овим министарством ће од данас руководити замјеник министра финансија и трезора БиХ Мухамед Хасановић (СДП), све до окончања процедуре именовања новог министра.

Одлуку о именовању новог министра доноси предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто, а потврђује је Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.


​БХРТ