Лидл уводи семафоре приликом куповине :: Semberija INFO ::

 

Лидл уводи семафоре приликом куповине


Промотивна роба у Лидлу врло је популарна. Али није ријеткост да купци похрле у продавницу и нађу се пред празним полицама. Тзв. систем семафора које је Лидл поставио у својим продавницама у Њемачкој сада би им требао помоћи.

Сви који желе куповати робу од Лидла могу се веселити новости: Лидл већ нуди систем семафора који тачно показује колико је те робе још доступно у дотичној продавници.

Систав семафора у будућности неће бити доступан само у корисничкој апликацији, већ и на уређајима запосленика. На тај начин купци могу уштедјети дугу потрагу, а можда и одлазак у дисконт. О томе пише "Лебенсмиттел Зеитунг" (ЛЗ).

Лидл већ приказује залихе својих непрехрамбених промотивних артикала у стварном времену у корисничкој апликацији и на почетној страници. Тај систем ће се проширити на друга подручја и тако би се могао преселити и на тржишта.

На примјер, црвени, жути или зелени дисплеј требао би радити и на уређајима запосленика Лидла како би могли провјеравати залихе у пословницама у близини.

У систему семафора црвено означава "распродано", жуто "скоро распродано", а зелено "доступно".
Тај ће се семафорски систем у будућности користити и у самом дисконту. И детаљи попут боје или величине производа такође би требали бити укључени у будућности.

"То је револуција за дисконте", објашњава у репортажи "ЛЗ" менаџер Лидла Тим Шродер.

Ова "револуција" могућа је јер Лидл благајна биљежи додатне информације о проданим артиклима: тада више није јасно само је ли мајица још доступна у трговини, већ и у којој се боји или величини још може купити, пише Фениx.

(Независне)