Украјина потврдила 'офанзивне акције' и тврди да има 'успех' код Бахмута :: Semberija INFO ::

 

Украјина потврдила 'офанзивне акције' и тврди да има 'успех' код Бахмута


Фото - Бета / АП
КИЈЕВ – Украјина је данас потврдила да води „офанзивне акције” на деловима фронта и навела да је остварила напредак код разрушеног града Бахмута на истоку, а уз то је умањила размере напада за који Москва тврди да га је одбила.
"Дефанзивна операција (Украјине) укључује контраофанзивне акције. Према томе, у неким секторима водимо офанзивне акције”, рекла је преко Телеграм заменица украјинског министра одбране Гана Малијар. 
"Сектор Бахмута остаје епицентар непријатељстава. Ми ту напредујемо на једном доста великом фрнту. Остварујемо успех и заузимамо узвишице. Непријатељ је у дефанзиви”, додала је Малијар.
Русија је раније саопштила да је одбила офанзиву великих размера на истоку и југу Украјине као и да је нанела тешке губитке Украјинцима у људству и опреми.
Кијев месецима припрема велику контраофанзиву чији циљ је да потисне руске трупе из зона које су окупирале. Украјинске власти су међутим упозориле да неће открити ништа о својим плановима ни о датумима.
Руска паравојна група „Вагнер” је у мају саопштила да је заузела град Бахмут после најдуже и најкрвавије битке у рату. Шеф „Вагнера” Јевгениј Пригожин потврдио је данас да су украјинске снаге повратиле део места Берхивка, северно од Бахмута, пренела је Бета.

Заменица украјинског министра одбране међутим није ништа рекла о местима на југу Доњецке области и код Запарожја где Москва тврди да је одбила украјинске војнике.


Политика