У БиХ издато наранџасто упозорење због јаких пљускова :: Semberija INFO ::

 

У БиХ издато наранџасто упозорење због јаких пљускова


Широм Босне и Херцеговини у четвртак су могући пљускови и грмљавина, углавном у другој половини дана.

Локално пљускови могу бити и обилинији, због чега је Федерални хидрометеоролошки завод (ФХМЗ) БиХ издао наранџасто упозорење за сјеверна, централна и источна подручја Босне.

Уз јаче пљускове локално може пасти између 20 и 50 литара кише по метру квадратном.

Данас се очекује вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 10 и 15 степени Целзијусових, на југу земље до 18. Највиша дневна температура зрака углавном између 19 и 24, на југу земље до 28.

У Сарајеву дјеломично ведро. У послијеподневним сатима могућа киша и пљускови. Најнижа јутарња температура ваздуха око 12 степени. Највиша дневна температура зрака око 22 степена.

У петак у Босни и Херцеговини дјеломично ведро и даље нестабилно вријеме. Широм земље се очекују киша, пљускови и грмљавина. Локално пљускови могу бити и обилинији. Вјетар слаб сјеверног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 10 и 15 степени, на југу земље до 18. Највиша дневна температура зрака углавном између 20 и 25 степени, на југу земље до 28.

У суботу у Босни и Херцеговини умјерено до претежно облачно вријеме. Од средине дана према вечерњим сатима са локалним пљусковима и грмљавином. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 10 и 16 степени, на југу земље до 18. Највиша дневна температура зрака углавном између 20 и 26, на југу земље до 28.

У недјељу у Босни и Херцеговини умјерено до претежно облачно вријеме. Од средине дана према вечерњим сатима са локалним пљусковима и грмљавином. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 10 и 15 степени, на југу земље до 18. Највиша дневна температура зрака углавном између 22 и 28 степени, закључују из ФХМЗ-а БиХ.
 
(Независне)