ДУГОГОДИШЊА САРАДЊА НА ДОБРОБИТ ГРАЂАНА ЛОЗНИЦЕ И УГЉЕВИКА :: Semberija INFO ::

 

ДУГОГОДИШЊА САРАДЊА НА ДОБРОБИТ ГРАЂАНА ЛОЗНИЦЕ И УГЉЕВИКА


Начелник општине Угљевик Василије Перић и градоначелник Лознице Видоје Петровић истакли су данас братске односе које дуго његују и указали да ће сарадња бити још јача на добробит грађана.

Перић је истакао да је општину Угљевик и град Лозницу везују и двије историјске личности, које су живјеле у истом времену.



"У Лозници је рођен Вук Стефановић Караџић, а у угљевичком мјесту Горња Трнова Филип Вишњић. Они су живјели у истом историјском времену и показали да је борба српског народа за слободу и опстанак на овим просторима трајна", рекао је Перић.

Перић је данас присуствовао завршној свечаности 86. "Вуковог сабора" у Тршићу код Лознице, те указао на важност очувања српске традиције и културе.



"Посебно је важно сачувати наш језик, писмо, што је одлика да једног народа, његовог постојања", рекао је Перић након сусрета са Петровићем.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић изразио је задовољство дугогодишњом сарадњом са Угљевиком и начелником Перићем која се, како је објаснио, огледа кроз све облике друштвеног живота.

"Два иста народа с једне и друге стране реке Дрине, који деле исте вредности и желе храбро и смело да иду у будућност", рекао је Петровић.