Цијели Шамац тугује за њима: Ово су три жене које су погинуле у саобраћајној несрећи :: Semberija INFO ::

 

Цијели Шамац тугује за њима: Ово су три жене које су погинуле у саобраћајној несрећи


ШАМАЦ - Општина Шамац прогласила је петак 19. мај Даном жалости због стравичне саобраћајне несреће у којој су прекјуче живот изгубиле Бојана Газетић (28), Дијана Ђурић (54) и Сока Стевић (54), све из Шамца.

Трагедија се догодила око 16.20 сати у Новом Селу, на магистралном путу Шамац - Брчко, када је дошло до стравичног судара „пежоа“ са камионом „мерцедес“. Како је потврђено у полицији за воланом аутомобила била је Газетић, док је камионом управљао Д.Р.

- Све три жене су из Шамца, али су запослене у Брчком. Газетић је радила као здравствени радник у брчанској болници, Ђурић је била запослена у Влади Брчко Дистрикта, а Стевић у једној телекомуникациној фирми. Често су заједно путовале на посао и назад кући - каже добро упућени извор UNAWorlda.

Враћале се кући с посла

Тако је било и јуче. На крају радног времена кренуле су кући за Шамац, када их је задесила трагедија. Тачан узрок и околности судара се истражују, а први резултати истраге указују да је трагедији дао допринос мокар и клизав коловоз.

- Кретале су се према Шамцу и сумња се да је “пежо“, у једној блажој кривини, проклизао, највјероватније усљед мокрог коловоза. Возач је због тога изгубио контролу над аутомобилом који се занио и десном бочном страном практично подлетио под камион с цистерном, који је наишао из супротног правца. Удар је био толико јак да су све три на мјесту остале мртве - каже извор.

У ПУ Бијељина наводе да је увиђај на лицу мјеста извршио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју, из којег се нису оглашавали о овој трагедији.

- Тужилац је наложио да се предузму све потребне мјере и радње, како би се утврдили тачни узроци који су довели до ове тешке саобраћајне несреће у којој су изгубљена три живота - саопштено је из ПУ Бијељина.

Потресло цијели Шамац

Ова трагедија је потресла цијели Шамац. Познаници страдалих у невјерици кажу да је иза Ђурић и Стевић остало по двоје дјеце, док Газетић није била удата. Поводом тешке саобраћајне несреће Општина Шамац је донијела одлуку да се петак 19. мај прогласи Даном жалости на подручју ове локалне заједнице.

- Дан жалости обиљежава се спуштањем заставе на пола копља на згради Општинске управе, јавним предузећима, јавним установама и свим организацијама на подручју општине Шамац. Због Дана жалости на јавним мјестима неће се одржавати програми јавног и забавног карактера, нити емитовати музика у угоститељским и трговинским објектима - саоштено је из општине.

Позвали су сва физичка и правна лица, која обављају угоститељску дјелатност, као и медије који дјелују на подручју општине Шамац, да своје пословање прилагоде Дану жалости.

- Општина Шамац упућује најискреније изјаве саучешћа породицама настрадалих - наводи се у саопштењу.


​Глас Српске