Хајде да имамо времена за преглед! - Гранд кафа подржала Дане здравља у бх. градовима :: Semberija INFO ::

 

Хајде да имамо времена за преглед! - Гранд кафа подржала Дане здравља у бх. градовима


Хајде да имамо времена за преглед! Гранд кафа подржала Дане здравља у бх. градовима

У сарадњи са организацијом Тхинк Пинк – Заједно смо једно, Гранд кафа је ове године подржала Дане здравља с циљем пружања бесплатних здравствених прегледа женама на подручју БиХ. Дани здравља су кренули 10. маја из Градишке и преко Брода и Брчког стигли су данас у Бијељину гдје су у кругу фабрике Гранд кафе организовани прегледи за више од 50 жена различитих старосних доба.

Кроз овај пројекат женама је омогућен бесплатан мамографски преглед на мобилном мамографу, те поред основног прегледа дојки пружене су им и додатне здравствене услуге: мјерење шећера у крви (ШУК), мјерење крвног притиска, едукација, те консултације са медицинским стручњацима. Циљ овог пројекта је подизање свијести о важности редовних прегледа, раног откривања карцинома дојке, јачања женског здравља и у коначници смањења смртности узроковане карциномом дојке.



Кампањом „Хајде да имамо времена“, Гранд кафа истиче колико је важно вријеме које одвајамо за себе и  наше најдраже. У данашњем времену, убрзани темпо живота често нам не оставља простора за бригу о ономе што је заиста важно, од тренутака са најближима до бриге о сопственом здрављу. 

„Једна од најважнијих карика у односу на наше здравље је и превенција. Редовни прегледи који неријетко спашавају животе су кључни у очувању нашег здравља. Гранд кафа придаје велику важност и подршку превентивним прегледима који су се почели обављати широм бх. градова. Кроз бесплатне мамографске прегледе које смо данас организовали и у Бијељини, пружамо подршку локалној заједници апелујући на редовно обављање превентивних прегледа и проактивног односа према здрављу, који је предуслов за квалитетнији начин живота“ – изјавио је Срђан Дабић, Бренд менаџер Гранд кафе у БиХ.  

Дани здравља ће се наставити на јесен кроз градове Босне и Херцеговине. Гранд кафа нас позива све да редовно водимо рачуна о сопственом здрављу, да одлазимо на превентивне прегледе. Да будемо одговорни према себи и према онима које волимо.

Хајде да имамо времена за преглед!