Спречавање опасности у области дигиталног пословања :: Semberija INFO ::

 

Спречавање опасности у области дигиталног пословања


Подручна привредна комора Бијељина у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске – Одјељење за високо-технолошки криминал организује радионицу и предавање на тему безбједности у дигиталном окружењу „Спречавање опасности у области дигиталног пословања“ за привредна друштва са подручја Подручне привредне коморе Бијељина.
 
Циљ овог предавања је информисање и подизање свијести представника привредних друштава и институција о облицима криминалитета у области дигиталног пословања, као и проналажење могућности за заједничко дјеловање у циљу превенције и смањења штете у случајевима високотехнолошког криминалитета.
 
Дигитално пословање и дигитална трансформација су у данашњем времену велики потенцијали за различите врсте превара, а посебно су тим врстама опасности изложена мала и средња предузећа која немају довољне капацитете да се адекватно припреме и спријече такве појаве. Годишње се у Републици Српској догоди на десетине случајева оваквих напада, а посљедице могу бити закључавање података корисника, онемогућавање рада, крађа и злоупотреба података, као и тражење откупнине за откључавање тих података, што проузрокује значајне финансијске штете за привредне субјекте. У самој структури кривичних дјела високотехнолошког криминалитета највећи је број оних која су почињена управо према привредним друштвима’’, наводе из Подручне привредне коморе Бијељина.

Како најављују, предавање „Спречавање опасности у области дигиталног пословања“ биће одржано у петак, 19. маја са почетком у 11 часова, у просторијама Подручне привредне коморе Бијељина.