Вучић: Прикупљено 20.000 комада оружја; 27. маја се бира ново руководство СНС :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Прикупљено 20.000 комада оружја; 27. маја се бира ново руководство СНС


Предсједник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да су у акцији прикупљања илегалног и легалног оружја грађани предали 20.000 комада оружја и минско-експлозивних средстава.

Послије сједнице Предсједништва странке, Вучић је рекао да је то веома озбиљна бројка, да се акција наставља и убрзава.

"За ту количину оружја и минско-експлозивних средстава смо сигурнији", поручио је Вучић.

Рекао је да је све спремно за Скупштину странке 27. маја у Крагујевцу и да ће тада 4.000 делегата изабрати ново руководство странке и донијети одлуку о уласку странке у нови, шири покрет.

"Оно што је важно да се странка припреми и да са новим руководством буде спремна за све изазове", рекао је Вучић.

Додао је да се на сједници разговарало и о притисцима поводом КиМ, као и о извјештају који је поднио директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

"Постоји де факто план чија је суштина да ми њих де факто признамо, а они ништа да не ураде. Највећа партија пружила нам је подршку да нађемо компромис, али да чувамо национални интерес Србије", рекао је Вучић.
Казао је да се разговарало и о економској ситуацији.

"Наложићемо Влади да приступи реформи јавних предузећа, отворенијем наступу у довођењу инвеститора али и да се решавају проблеми људи", рекао је Вучић.

Додао је да људи који се налазе у највећој партији и која је, како је рекао,  нормално да буде критикована, морају да више разговарају са грађанима и саслушају народ и да прихвате њихове примједбе.

(Танјуг)