Русија покренула ваздушне нападе "великог интензитета" на Кијев :: Semberija INFO ::

 

Русија покренула ваздушне нападе "великог интензитета" на Кијев


Русија је покренула изузетно интензиван ваздушни напад на Кијев у раним јутарњим сатима у уторак, користећи беспилотне летјелице, крстареће и вјероватно балистичке ракете, саопштиле су градске власти, пошто је украјинска пријестоница претрпјела осми ваздушни напад овог мјесеца.

"Био је изузетан по својој густини - максималном броју пројектила у најкраћем временском периоду", рекао је Сергеј Попко, начелник градске војне управе Кијева у коментарима објављеним у апликацији за размјену порука Телеграм.

Према прелиминарним информацијама, он тврди да је већина непријатељских мета у ваздушном простору Кијева откривена и уништена.

Није познато колико је летећих објеката оборено изнад града и да ли је неки од њих успио погодити мету.

Након вишеседмичне паузе Русија је крајем априла наставила своју тактику ракетних удара дугог домета и покренула је низ напада посљедњих дана, често циљајући Кијев. Украјина је успјела одбити већину тих напада до сада.

У уторак је забиљежено падање крхотина у кијевским окрузима Оболонскји, Шевченкивскји, Соломјанскји и Дарњтскји, навели су званичници.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко рекао је да је запаљено неколико аутомобила и оштећена зграду у округу Соломјански на западу главног града. Три особе су повријеђене.

Кличко је рекао да јужно од Бориспиља системи протузрачне одбране одбијају нападе дроновима. У Бориспиљу, граду југоисточно од Кијева, налази се главни путнички аеродром у главном граду, који је сада затворен.

Материјална штета у другим окрузима није значајна и нема тренутних информација о потенцијалним жртвама, саопштила је војна управа.

Сирене за ваздушни напад огласиле су се у готово цијелој Украјини у раним јутарњим сатима, а чуле су се изнад Кијева и његове регије више од три сата.


Фена / БХРТ