Вучић: 26.маја обавештавам народ - избори ће бити одржани најкасније у септембру :: Semberija INFO ::

 

Вучић: 26.маја обавештавам народ - избори ће бити одржани најкасније у септембру


Фото - Танјуг
„Избори ће бити одржани најкасније у септембру”, рекао је председник Србије Александар Вучић и истакао да ће 26. маја бити занимљивих одлука.

Говорећи о протесту који је у петак одржан у Београду, Вучић је рекао да има обавезу да поштује сваки скуп.

„Када се сакупи више хиљада људи, без обзира ко их је организовао, морам да обратим пажњу на њихове захтеве и да видим шта можемо да учинимо. Што се тиче захтева за сузбијање насиља, ми већ предузимамо мере. Што се тиче политичких захтева, то је нешто сасвим друго пошто нисам сигуран да се уопште зна шта су захтеви. У сваком случају, нећемо да сменимо Бранислава Гашића. Напамет нам не пада да сменимо Гашића који одлично ради свој посао. Али можемо да учинимо више, може. Можемо да сменимо целу владу и да идемо на изборе. Али то ћете знати после 26”, рекао је Вучић.

Поводом покушаја покушаја опозиције да фaлсификује број људи који су били на митингу, Вучић је изјавио да такав фалсификат није био у Србији 25 година.

„Те вечери смо били Брнабић, Мали и ја. Разговарали смо о свему и били потпуно неформално на састанку. Добили смо полицијске извештаје, прецизне, нема ту више тајни. Зна се тачан број људи помоћу система које имамо. Онда се појаве слике где прикажу да је на скупу било више него што их је било. Такав фалсификат није био у Србији 25 година. Што је неко морао да увећа? За то је био потребан труд и намера да обману људе. Ана је урадила исто што и они и карикирала како би показала да нико не сме да лаже и краде. То није урађено још од кад су у појединим медијима људи из Милошевићевог режима урадили на митинзима. Од тада се није десило да неко тако брутално фалсификује. Зашто је онда уследила хајка против Брнабић? Чиме их је увредила, разобличавањем? Зато што им је рекла „цар је го””.


Политика