Обилније падавине у Херцеговини и Крајини, могућа појава бујичних поплава :: Semberija INFO ::

 

Обилније падавине у Херцеговини и Крајини, могућа појава бујичних поплава


У Босни и Херцеговини облачно вријеме. У јутарњим сатима и дио пријеподнева киша или локални пљускови у већем дијелу Босне и Херцеговине, наведено је из Федералног хидрометеоролошког завода (ФХМЗ) БиХ.


НАРАНЏАСТО УПОЗОРЕЊЕ: Интензивније падавине понегдје праћене грмљавиноом, повремено јак до олујан јужни и југоисточни вјетар. Сјевер, сјевероисток и крајњу југозапад Херцеговине, дијелови западне, југозападне Босне и већи дио Крајине.


У остатку дана падавине праћене грмљавином, углавном, у Херцеговини, западним и сјеверозападним подручјима Босне, а током ноћи у већини подручја.

Обилније падавине на сјеверу, сјеверозападу Херцеговине и у Крајини, што локално може условити и појаву бујичних поплава. Послије подне у Херцеговини и западним подручјима Босне јаки удари југоисточног вјетра. Јутарња температура зрака од девет до 14, на југу до 17, а дневна од 14 до 20, на сјевероистоку Босне до 23 степена Целзијуса.

У понедјељак се у Босни и Херцеговини очекује облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином. Интензивније падавине у већем дијелу Босне и Херцеговине. Очекивана количина падавина у Херцеговини од 50 до 80, локално на сјеверу и сјеверозападу Херцеговине до 120, а у остатку земље, углавном, између 20 и 40 литара по квадратном метру.

Јутарња температура зрака од осам до 14, на југу до 18, а дневна од 12 до 18, на југу до 20 степени.

У уторак се прије подне очекује облачно вријеме са кишом, локалним пљусковима и грмљавином. Послије подне падавине углавном у Херцеговини, западним и сјеверозападним подручјима Босне. У остатку земље престанак падавина и дјелимично разведравање.

Јутарња температура зрака од десет до 16, на југу до 18, а дневна од 14 до 21, на сјеверу и сјевероистоку Босне до 24 степена.

У сриједу се у Босни и Херцеговини очекује облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином. Јутарња температура зрака од десет до 16, на југу до 18, а дневна од 14 до 20, на југу до 22 степена.


Агенције / БХРТ