ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА: НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ ЈЕДНОГЛАСНО РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИKА ДЕМОС-а :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА: НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ ЈЕДНОГЛАСНО РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИKА ДЕМОС-а


– Недељко Чубриловић данас је на Изборној скупштини ДЕМОС-а у Бањалуци једногласно реизабран за предсједника странке, а изабран је и нови Главни одбор.

Чубриловић је рекао да ДЕМОС има намјеру да заједно са коалиционим партнерима и даље ради на изградњи Републике Српске, очувању њеног статуса у оквирима Дејтонског мировног споразума и стварању визије за младе људе, као и веће перспективност на овим просторима.



“Услов за то су економски основи које треба заједно да реализујемо”, изјавио је Чубриловић новинарима након Изборне скупштине странке у Бањалуци.

Он је додао да глобална политика не иде на руку српском народу на овим просторима.

“Иако неки мисле да су то догађаји који су далеко од нашег простора, грдно се варају, то сутра може да закуца и на врата Републике Српске. Против тога треба да се боримо јединством, стварањем боље економске основе и услова за бољи живот на овим просторима. На томе ће ДЕМОС као политичка опција у оквиру процента свог учешћа и у власти Републике Српске и БиХ радити и у будућем периоду”, рекао је Чубриловић.



Он је навео да је Скупштини присуствовало више од 95 одсто делегата и оцијенио је као врло успјешну.

“Изабрали смо Главни одбор и предсједника, захваљујем за указано повјерење и очекујем да наставимо са политичком опцијом онако како смо се доказали у претходном периоду”, истакао је Чубриловић.



Он је рекао да изборни резултат ДЕМОС-а у претходном периоду говори да има простора за овакву политику на политичком небу Републике Српске и БиХ.

Одговарајући на питање новинара да ли је све завршено када је ријеч о коалиционом договору о расподјели функција, Чубриловић је рекао да није завршено, да нису испоштоване договорене ствари и да споразум није потписан.

“Не мислимо да треба да отварамо неку велику фаму око тога, заједно са колалиционим партнерима ћемо наставитио договоре и реализацију тога што се договоримо”, навео је Чубриловић.

На скупштини је усвојен програм рада странке за период 2023-2027. година.



Изборној скупштини данас су, осим Чубриловића присуствовали и други чланови руководства ДЕМОС-а, као и предсједници СНСД-а Милорад Додик, Уједињене Српске Ненад Стевандић, СП-а Петар Ђокић, СПС-а Горан Селак и предсједник Градског одбора НДП-а Бањалука Бранислав Шкобо.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је делегатима Изборне скупштине ДЕМОС-а пожелио успјех у раду те странке и изразио увјерење да ће наставити са успјешном сарадњом и у будућности.



“Они су наш партнер у готово 20 година заједничког политичког рада на очувању и јачању Републике Српске. Дошао сам да им захвалим, да их поздравим и пожелим велики успјех”, рекао је новинарима Додик, који је у Бањалуци присуствовао Изборној скупштини ДЕМОС-а.

Он је нагласио да је ДЕМОС остварио значајан резултат на првим парламентарним изборима на којима је учествовао, да су обезбиједили парламентарни статус и да су солидан партнер СНСД-у у рјешавању многих питања у Републици Српској и у БиХ.



“Са Чубриловићем годинама смо заједно у различитим формама, али свакако заједно и то гарантује да ће Република Српска имати стабилну политичку структуру и у будућем времену”, рекао је Додик.

Предсједник СП-а Петар Ђокић истакао је да успјешна политичка сарадња СП-а и ДЕМОС-а траје 20 година и изразио увјерење да ће се тако наставити.

“Ми представљамо два важна стуба политике Републике Српске заједно са осталим коалиционим партнерима и вјерујем да ћемо у заједничкој борби у будућности потврдити све што смо у претходном периоду радили у најбољем интересу народа и Српске и да ће то добијати подршку као и до сада”, рекао је Ђокић.

Он је ДЕМОС-у пожелио успјех у раду и да заједно наставе да раде и његују односе у оквиру коалиције која управља Српском.



(demos-rs.com)