Детаљи велике акције полиције у Србији: 20 људи осумњичено за шверц шест тона кокаина из Јужне Америке :: Semberija INFO ::

 

Детаљи велике акције полиције у Србији: 20 људи осумњичено за шверц шест тона кокаина из Јужне Америке


БЕОГРАД - Јавно тужилаштво Србије за организовани криминал саопштило је да је на територији Београда, Ниша, Лазаревца, Суботице и Зрењанина данас је ухапшено 13 особа, због сумње да су учествовали у међунардној трговини наркотицима.
 
Они су ухапшени по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са МУП Службом за борбу против дрога, Управе криминалистичке полиције, а након вишемјесечног предистражног поступка.
 
- Слободе су лишени М.С,М.Л,М.Ј, Д.Ђ,М.М, Д.Н, И.Ц, Р.Р, Г.П,М.Р, В.С. М.П. и Љ.Л, због сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога саопштило је то тужилаштво.
 
Ову организовану криминалну групу коју чини 20 лица сумњиче да је умијешана у међународну трговину наркотицима, односно да су током 2020. године учествовали у набавци и транспорту више од шест тона кокаина из Јужне Америке ка земљама Западне Европе и Србије.
 
У току предистражног поступка прикуљени су докази који се односе на коришћење Скај апликације путем међународне правне помоћи као и докази који се односе на предметне запљене од других држава, прије свега, Француске. 
 
На територији Србије слободе је лишено 13 особа, од седам особа која нису лишена слободе двоје се налазе на издржавању казне затвора, односно притвора по рјешењима Краљевине Холандије и Републике Перу, а један се налази у притвору по другом основу у Нишу и четворо се налазе у бјекству.
 
Ова организована криминална група, која је дјеловала и на подручју Кариба на Аруби, је у фебруару 2022. године уговорила за само једну испоруку дроге исплату у износу од 4,5 милиона евра.

У току су претреси на више локација.

У законом предвиђеном року полиција ће осумњичене уз кривичну пријаву спровести у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега бити саслушани.

(Глас Српске – Тањуг)