"Бањалуко очекуј масакр", полиција Српске идентификовала малољетника и саслушала оца :: Semberija INFO ::

 

"Бањалуко очекуј масакр", полиција Српске идентификовала малољетника и саслушала оца


- Полиција Српске идентификовала је малољетника који је у коментару на Јутјубу под називом "Цхад" написао "Бањалуко очекуј масакр", а на наведене околности су саслушали А.П., оца малољетника.

Наиме, службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске идентификовали су малољетника који је испод видео објаве која се односи на недавну трагедију у основној школи у Београду, поставило овај узнемирујући коментар.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је исто кавалификовао као кривично дјело угрожавање сигурности.

"Полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а и Полицијске управе Бањалука су у својству свједока, на наведене околности саслушали А.П, оца малољетног лица, те су од истог одузети предмети извршења горе наведеног дјела.У вези са наведеним, ОЈТ Бањалука биће достављен извјештај о предузетим мјерама и радњама", наводе из МУП-а РС.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на родитеље да обрате пажњу на активности дјеце на интернету, посебно на њихове објаве и коментаре који се односе на недавне трагичне догађаје у Србији, а који могу изазвати узнемиреност грађана, али у уопште на начин колико и како проводе вријеме на друштвеним мрежама.

(Независне)