Ученици “Рибникара” поново у клупама, учионица у којој се догодио масакр затворена :: Semberija INFO ::

 

Ученици “Рибникара” поново у клупама, учионица у којој се догодио масакр затворена


Ученици Основне школе “Владислав Рибникар” у Београду, гдје је прије недјељу дана масакр починио Коста К. (13) у којем је убио осморо ђака и радника обезбјеђења, почели су се враћати јутрос у ђачке клупе.
Долазак ученика прошао је без икаквог инцидента. Из школе су навели да ће умјесто уобичајене наставе, дјеци  бити пружена подршка и отворен разговор.
Улазак у школу до даљег ће бити из улице Светозара Марковића, а како је саопштила директорка ове школе Снежана Кнежевић, боравак ће се радити за све ученике од 1. до 4. разреда, пише 24седам.

- Првог дана ученици ће у школи боравити 90 минута. У складу са реакцијама деце, прилагођаваћемо даље школске активности о чему ћете из дана у дан бити обавештани од својих учитељица и учитеља - наводи се у саопштењу.
Дејан Ристић, директор Музеја жртава геноцида, уједно и члан савjета родитеља Основне школе “Владислав Рибникар” рекао је да се учионица у којој се десио масакр никада више неће користити. То је учионица у којој је убијено петоро дjеце одељења 7/2 и рањено шесторо ђака и наставница, преноси Курир.

Данас комеморација

Комеморација трагично настрадалима у Основној школи ''Владислав Рибникар'' биће одржана данас у 18 часова, у Скупштини града Београда.
Због интимности скупа и малог броја мјеста, комеморацији ће присуствовати породице страдалих, запослени у школи, ученици и њихови родитељи, саопштило је Министарство просвете.
Министарство и ОШ ''Владислав Рибникар'' упутили су медијима молбу “да заједно омогућимо породицама, ученицима и запосленима у школи да се у миру опросте од најдражих”.


Глас Српске