Обиљежена прва година рада Општинског одбора РСС Братунац :: Semberija INFO ::

 

Обиљежена прва година рада Општинског одбора РСС Братунац


У Братунцу је у присуству великог броја чланова, симпатизера и гостију обиљежена година постојања и рада Општинског одбора Републичке странке Српске /РСС/, а лидер ове партије Славенко Ристић изјавио је да је РСС и у Братунцу показала да су јој приоритети јачање институција Републике Српске и пружање шансе младима да се професионално остваре и остану на својим огњиштима.
 
- Желимо да спровођењем исправних политика, са јасним циљевима, ојачамо привреду и створимо боље економско окружење. Само уколико знају да ће наћи посао у струци, да ће моћи да оснују породицу и да имају пристојне плате, млади ће остајати у општинама и градовима Српске. Чини ми се да сам и као привредник, дајући прилику за запослење многим вриједним људима, показао да се може живјети од свога рада, а РСС ће концепт одговорности и опредијељености за опште добро наставити да шири и у будућности - изјавио је Ристић, који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске.


 
Предсједник Општинског одбора РСС Братунац Миљан Мичић навео је да је Републичка странка Српске након годину дана постојања у овој општини и учествовања са коалиционим партнерима у три изборна циклуса, започела припрему за самостални наступ на локалним изборима наредне године.
 
- Изузетно смо поносни на чињеницу да наша странка окупља младе који до сада нису били политички активни, али су одлучили да своје судбине и судбину наше општине узму у своје руке. У оквиру политичког дјеловања у Братунцу инсистираћемо на јачању малих и средњих предузећа која су мотор економског развоја, као и на томе да вратимо младе у Братунац, поготово оне најбоље студенте, који морају бити носиоци друштвених промјена – истакао је Мичић.
 
Након састанка у просторијама Општинског одбора РСС Братунац, уприличено је дружење за чланове, симпатизере и госте, које је било хуманитарног карактера, а сва средства прикупљена овим путем биће преусмјерена за помоћ двјема социјално угроженим породицама из Братунца.
 
Обиљежавању прве године рада Општинског одбора, осим званица из политичког, друштвеног и културног живота, присуствовали су чланови Предсједништва Републичке странке Српске из Бијељине, односно њене централе, као и чланови општинских одбора РСС из регије.