Хапшење у Црној Гори: Малољетник и осамнаестогодишњак вјежбали пуцање на планини :: Semberija INFO ::

 

Хапшење у Црној Гори: Малољетник и осамнаестогодишњак вјежбали пуцање на планини


- Малољетник и осамнаестогодишњак ухапшени су у Плаву након што је полиција поступила по сазнању да су из куће износили аутоматску пушку да би вјежбали гађање на оближњој планини.

Службеници Регионалног Одјељења безбједности Плав су, поступајући на основу сазнања да два лица, од којих је једно малољетно, из куће износе аутоматску пушку како би вјежбали гађање, извршили претресе на једној локацији и одузели три комада ватреног оружја и већу количину муниције, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Плавска полиција је јуче, поступајући по наредби надлежног судије, извршила претрес куће и других просторија које користи малољетник од 14 година.

Том приликом полиција је пронашла аутоматску пушку марке ЦЗ са оквиром у којем се налазило 14 комада муниције, РАП са три оквира за одузету аутоматску пушку, пушку марке "ЦЗ" M48 у илегалном посједу, пушку марке "маузер" са важећим оружним листом, 1.029 комада муниције калибра 7,62 милиметра, ваздушну пушку и један ловачки нож, наводи се у саопштењу.

Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да су малољетник и А.М. (18) из куће износили аутоматску пушку и одлазили на оближњу планину како би вјежбали гађање из овог оружја.

О догађају је обавијештен тужилац у Основном државном тужилаштву у Плаву који је наложио да малољетник и А.М. буду ухапшени због сумње да су извршили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.
Они ће уз кривичну пријаву данас бити приведени надлежном тужиоцу у даљу надлежност, наводи се у саопштењу Управе полиције.

У другом догађају, Управа полиције је саопштила да је против малољетника поднесена кривична пријава због туче у школи.

Припадници Одјељења безбједности Бар су против малољетног мушкарца поднијели кривичну пријаву због сумње да је извршио кривична дјела угрожавање безбједности и лака тјелесна повреда.

"Полицији је пријављено да је на часу информатике у Средњој стручној школи у Бару избила туча два малољетна ученика и да је један од њих задобио лаке тјелесне повреде. Њему је указана љекарска помоћ", наводе из полиције.

Полиција је од актера догађаја прикупила сазнања у присуству родитеља, након чега је обавијештен државни тужилац који је наложио да против једног малољетника буде поднесена кривична пријава у редовном поступку.
 
(Независне)