Објављено: Ово су деца убијена у масакру на Врачару :: Semberija INFO ::

 

Објављено: Ово су деца убијена у масакру на Врачару


У пуцњави која се јутрос догодила у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару убијено је осморо деце и радник обезбеђења. Према последњим информацијама, шесторо деце и један наставник школе су рањени и тренутно су збринути у Ургентном центру и Тиршовој.

Убијени су А. Б., Б. А., С. Н., њихова тела су затечена у холу школе, и радник обезбеђења Д. В.
У учионици у приземљу, одељења VII/2, чији је ученик осумњичени, убијени су А. Д., К. М., М. А., Е. К. и А. Ч.

У Ургентни Центар из ОШ ''Владислав Рибникар'' довезено је четворо: Б. А., старости 13 до 14 година, К. Х, старости 13 до 14 година, Т. С., наставница историје (1970), још јено Н Н мушко дете старости око 13 година.
У Тиршовој је троје повређене деце. То су В. М. (2010), Ј. Д. (2010) и Н Н девојчица. Како наводе из Клиничког центра Србије, нешто после 9 сати стигла су четири пацијента, и наставница рођена 1970. године.

"Ради се о повређивању упуцавањем. Један ученик је дошао у тешком стању, примљен на одељење реанимације, ради се о тешким прострелним повредама грудног коша и врата. Једна ученица је задобила ране обе руке и стомака. Што се тиче наставнице, она има ране на стомаку и обема шакама. Сви су у операционим салама. Једна ученица која је оперисана се налази у стабилном стању", наводе за РТС из Ургентног центра.

Како се додаје, по пријему су одмах сви прегледани, сликани су рентгени и одрађени су скенери.
"Добили смо информацију из Тиршове да је једна ученица задобила прострелну рану главе и да је оперисана", додаје доктор.

У току је збрињавање три особе, два ученика и наставнице.


Б92