Патријарх Порфирије у Бањалуци: Дочекали га Додик и епископ Јефрем :: Semberija INFO ::

 

Патријарх Порфирије у Бањалуци: Дочекали га Додик и епископ Јефрем


БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем састали су се са Његовом светости патријархом српским Порфиријем у Владичанском двору у Бањалуци.

Сусрету присуствује и Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије.

Додик рекао је да је увијек празник када Његова светост патријарх српски Порфирије борави на простору Српске и захвалио патријарху и владикама за данашњи састанак у Бањалуци, истичући да га је то ојачало у опредјељењу за борбу за народни и национални интерес.

„Искористио сам прилику да му пожелим добар боравак и да кажем да је народ Српске вјерујући, да је посвећен Српској православној цркви“, изјавио је Додик након што се у Владичанском двору у Бањалуци састао са патријархом Порфиријем и владикама бањалучким Јефремом и бихаћко-петровачким Сергијем.

Додик је нагласио да се у овом тренутку гради око 50 храмова, што говори о томе да то народ и жели.

„Наша сарадња је добра. Увијек је стабилно друштво и наша српска национална заједница тамо гдје власт и Црква немају неки посебан проблем, гдје заједнички дјулују на томе да очувају мир и стабилност“, рекао је Додик.

Патријарх Порфирије јутрос је у Мркоњић Граду освештао обновљени Храм Рођења Пресвете Богородице који је тешко оштећен у посљедњем рату 1995. године, када га је гранатирала хрватска војска.

Обраћајући се вјерницима у Мркоњић Граду, патријарх Порфирије је истакао да је многоструко благословен њиховом љубављу и вјером и обрадован чињеницом да се налази у овом граду препуном светиња и молитава.


Глас Српске