Званичници Српске честитали Међународни празник рада :: Semberija INFO ::

 

Званичници Српске честитали Међународни празник рада


Званичници Републике Српске честитали су грађанима Српске 1. мај - Међународни празник рада.

Предсједник Српске Милорад Додик је поручио да је "обиљежавање Међународног празника рада прилика да истакнемо значај права и заштите радника, социјалне правде, солидарности и других вриједности које карактеришу демократско друштво".

- Институције Српске наставиће да раде на побољшању цјелокупне економске ситуације и положаја радника кроз сарадњу са представницима синдиката и послодаваца, те тако сачувају и обезбиједе нова радна мјеста. Улагаћемо и даље значајне напоре са циљем перспективније будућности Српске, завршити започете пројекте и покренути нове инвестиције на добробит свих њених грађана - наводи се у честитки предсједника Српске.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да "императив у раду свих институција мора бити јачање привреде, побољшање материјалног положаја запослених, спречавање одласка младих, стручњака и радне снаге у иностранство, те унапређење укупних права радника, посебно у реалном сектору".

- У жељи да у наредном периоду свједочимо снажнијем економском расту, повећању броја радних мјеста, плата и пензија, а самим тим и повећању животног стандарда свих грађана, упућујем вам срдачне честитке и да у добром здрављу и расположењу проведете предстојеће првомајске празнике - поручила је Цвијановић.

Премијер Српске Радован Вишковић је нагласио да су "права и положај радника, као и стална настојања за унапређење животног стандарда, један од кључних приоритета Владе Српске".

- У име Владе Републике Српске, и у своје лично име, упућујем вам најсрдачније честитке поводом Међународног празника рада, у жељи да Први мај проведете у традиционалном, празничном расположењу - наводи се у честитки премијера Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић нагласио је да "отварање нових фабрика и радних мјеста мора да буде наш заједнички циљ јер јака економија значи и јаку Републику Српску".

- Свим грађанима, радницима и синдикатима честитам 1. мај - Међународни празник рада, уз искрену жељу да заједно наставимо да радимо на побољшању стандарда и радничких права свих запослених - наводи се у честитки предсједника НСРС.


РТРС