Змија у просторијама Управе за индиректно опорезивање у Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Змија у просторијама Управе за индиректно опорезивање у Бањалуци


Службенице и службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) Босне и Херцеговине смјештени у просторијама “Гласа“ у бањалучкој улици Скендера Куленовића, од јутрос су ван канцеларија због змије која је откривена у једној од службених просторија.

“Змију је примијетила службеница кад је жељела сјести за свој радни стол. Иако службеници УИО-а нису сигурни о којој је змији ријеч, претпоставља се да се ради о отровници. Након тога наступила је паника, те је свих 25 службеника из Групе за принудну наплату и Групе за тарифу, вриједност и поријекло робе напустило радне просторије“, навели су из УИО-а БиХ.

Додаје се да је у просторијама “Гласа“ смјештен дио службеника УИО-а запослен у Регионалном центру Бањалука. Ријеч је о старој згради, која би ускоро требала бити порушена. У протеклим година у овим просторијама био је велики број пацова и мишева који су најчешће излазили из клима уређаја постављених на плафонима. Претпоставља се да су се змије појавиле у овом објекту управо због великог броја глодара, а у овом тренутку није познато да ли у објекту има више змија.

Службеници УИО-а позвали су надлежне службе које би ускоро требале доћи у просторије “Гласа“ и извршити преглед и обезбиједити сигурност просторија за даљи рад.

“Подсјећамо, УИО је према Закону о систему индиректног опорезивања у Босни и Херцеговини лоцирана са сједиштем УИО-а у Бањалуци, те у четири регионална центра: Бањалука, Сарајево, Мостар и Тузла. Од 2004. године од када је успостављена УИО проблем смјештаја запослених ријешен је у регионалним центрима Сарајево, Мостар и Тузла, док до данас још увијек није ријешен проблем смјештаја запослених у сједишту УИО-а и у Регионалном центру Бањалука“, истакли су у саопштењу из УИО-а БиХ.


БХРТ