Руси отворили сезону купања у Неуму :: Semberija INFO ::

 

Руси отворили сезону купања у Неуму


Уступљена фотографија
НЕУМ - Бројни грађани БиХ, али и туристи из цијеле Европе првомајске празнике дочекаће у Неуму, једином бх. граду на мору.

Неумски хотелијери, али и власници мотела и апартмана задовољни су најавама и резервацијама и очекују рекордну сезону.

Најављен је велики број гостију већ од краја маја, а изврсна сезона и постсезона очекује се све до децембра.   "Већ су нам резервисани скоро сви капацитети у јулу и аугусту, а до средине маја вјерујемо да ћемо бити букирани потпуно и за јуни. Предвиђања су да ће и септембар бити одлично попуњен", кажу из виле Габриел која је једна од најлуксузнијих у једином бх. граду на мору.   

Из сезоне у сезону повећава се и број апартмана, мотела и хотела, као и угоститељских објеката.   "Прогнозе су одличне. Надамо се да ће бити доста сунчаних дана и да ће сви моћи истински да уживају у Неуму. И за првомајске празнике очекујемо долазак великог броја гостију. Познати смо по доброј кухињи, имамо богату понуду, од босанских и херцеговачких специјалитета, преко пасти и пизза, до рибљих јела по којима смо познати у Неуму и околини", каже власник ресторана "Лагуна" Драган Њавро.   

Велика гужва је била и у бурегџиници Сарајка, коју већ три године са доста успјеха води брачни пар Мелиха и Јасмин Мерџановић.   "Ја сам трећа генерација у породици која има бурегџиницу. Све је кренуло од деде Сафета који је држао бурегџиницу преко пута РТВ дома у Сарајеву. Ја сам већ три године у Неуму и више смо него задовољни. Људи не могу вјеровати да у Неуму могу појести овако добру питу. Максуз нам долазе гости из Дубровника и у килограмима носе питу. Наравно рецепт је тајна од деде Сафета. Поносни смо на наш бурек, сирницу, кромпирушу и зељаницу. Данас је доста Руса и Пољака који су одушевљени нашим питама", каже Јасмин Мерџановић.   

​Сунчано вријеме и температура од 20-так степени били су знак да се отвори и сезона купања. Туристи из Русије, њих десетак, без проблема су се купали скоро сат времена. Како кажу ово је за њих претопло вријеме. Док су се они купали гости из БиХ су све снимали, а само најхрабрији усудили су се ући у море и запливати.


Независне новине