Додик: "Отворени Балкан" није враћање Југославије :: Semberija INFO ::

 

Додик: "Отворени Балкан" није враћање Југославије


БАЊАЛУКА - Иницијатива “Отворени Балкан” веома је могућа и реална идеја, коју треба заједнички да реализујемо. Добро би било да то схвати и политичко Сарајево, јер то није рехабилитација југословенства, то није покушај економске доминације Србије у региону, него је ријеч о отварању слободног тржишта, сарадње и јачања повјерења и стабилности у региону.

Изјавио је ово Милорад Додик, предсједник Републике Српске, који је подсјетио да је на отварању “Јахорина бизнис форума” нагласио да на овим просторима нема ни разлога ни ресурса за било какав озбиљан сукоб, поготово не рат, него да треба да се посветимо будућности, младима, сарадњи и развоју.

"Током седмице у Доњој Градини присуствовао сам обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац. Ово мјесто нас увијек подсјећа да је слобода света српска ријеч. Прошли вијек је вијек нашег страдања, овај вијек мора да буде вијек нашег окупљања, да нам се никад овако нешто не деси. Да смо ‘41. године имали Републику Српску, не бисмо доживјели Јасеновац. Зато је Република Српска и створена као наш одговор и зов за слободом", навео је Додик у седмичној ретроспективи објављеној на његовом Инстаграм профилу.

"Присуствовао сам и обиљежавању Дана града Бањалуке, која је суштински главни град Републике Српске. Бањалука је град у којем се много гради, она је универзитетски и град младости. Посебно ме обрадовало признање Златни грб Лакташа, које сам добио од људи с којима живим од рођења и који знају за шта се залажем", истакао је Додик.  


Независне новине