Путин посетио штаб армијске групе „Дњепар” у Херсонској области и гарду „Васток” :: Semberija INFO ::

 

Путин посетио штаб армијске групе „Дњепар” у Херсонској области и гарду „Васток”


МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин посетио је штаб армијске групе „Дњепар” у Херсонској области, на југу Украјине, саопштила је данас прес-служба Кремља, преносе руске агенције.

Владимир Путин је у штабу армијске групе Дњепар у Херсонској области саслушао извештаје команданта Ваздушно-десантних снага генерал-пуковника Михаила Теплинског, команданта групе трупа „Дњепар” генерал-пуковника Олега Макаревича и других војних команданата, преноси Интерфакс.

„Не желим да скрећем вашу пажњу са директних дужности у вези са командовањем и руковођењем, тако да ћемо радити на послован начин, кратко, али конкретно,” рекао је Путин отварајући састанак са командантима. Навео је да му је важно да чује њихово мишљење о ситуацији и да размене информације и затражио да најпре чује извештај о ситуацији на правцу Херсона, а затим Запорожја.

Херсонска област се налази на југу Украјине, а Русија је у септембру прошле године прогласила припајање те области.

Како је наведено, Путин је посетио и штаб Националне гарде „Васток”, где је од генерал-пуковника Александра Лапина и других високих официра чуо извештаје о ситуацији на том правцу, преноси лист Известија.

То је прва посета председника Русије самопроглашеној Луганској Народној Републици, која се налази на истоку Украјине и чије је припајање у септембру прошле године прогласила Русија.

Није наведено када је Путин посетио Хероснку област и штаб Националне гарде.

Агенција РИА Новости преноси да је у Кремљу речено да радне посете Путина штабу армијске групе „Дњепар” у Херсонској области и штабу Националне гарде „Васток” нису унапред припремане.

Административно седиште те области, град Херсон, под контролом је украјинских снага, преноси Танјуг.


Танјуг / Политика