Велики испит за полицију, Српска опен и бициклистичка трка Београд – Бањалука исти дан :: Semberija INFO ::

 

Велики испит за полицију, Српска опен и бициклистичка трка Београд – Бањалука исти дан


Међународна бициклистичка трка "Београд – Бањалука" биће одржана у периоду од 19. до 22. априла, најављено је на данашњој презентацији трке, којој је присуствовао и градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић.
 
Бициклистички караван ће 17. годину заредом прећи границу између Србије и Републике Српске без заустављања.
 
Трка и ове године има четири етапе, старт је у Београду 19. априла, циљ у Бањалуци 22. априла.
 
"Ова је трка више од трке. И ово је догађај више од спортског догађаја. Ово је догађај који повезује наш народ у Србији и у Републици Српској, који додатно афирмише спорт, туризам, који са више аспеката значи нашем граду. Хвала организаторима, партнерима и спонзорима што ова прича траје 17 година" казао је Станивуковић.
 
Оно што је посебно занимљиво је да ће 22. априла у Бањалуци бити завршна етапа бициклистичке трке и полуфиналне борбе на АТП турниру Српска опен.
 
Завршни километри трке "Беорад – Бањалука" вожени су у улици Краља Петра И Карађеођевића" уз коју се налази и парк "Младен Стојановић" гдје ће бити играни мечеви тениског турнира. Биће то велики организациони изазаов.
 
"Готово пред полуфинале и финале тениског спектакла у нашем граду имамо и ову трку. Град је за то, Министарство унутрашњих послова Републике Српске преиспитује безбједносни аспект, али желимо да то све буде јер знам колико је то важно. Идемо ка томе да тих дана у нашем граду дочекамо стотине бициклиста из преко 30 земаља, али и најбоље свјетске тенисере и да Бањалука буде у епицентру свјетске јавности", поручио је Станивуковић и напоменуо да "ће Бањалука од 17. до 24. априла бити град који ће највише бити у свим свјетским медијима и то је оно на шта треба да будемо поносни".
 
Организатори бициклистичке трке "Београд – Бањалука" истичу да је све спремно за ову трку. Такмичари ће у првој етапи прећи преко граничног прелаза између Србије и Републике Српске без заустављања. Прва етапа трке се вози од Београда до Бијељине 19. априла, друга од Бијељине до Власенице дан касније, трећа из Добоја до Приједора 21. априла, а четврта од Новог Града преко Костајнице, Козарске Дубице и Градишке до Бањалуке 22. априла.

(Независне)