УЖИВО - ЦДТ и ЦеМИ: Јаков Милатовић нови предсједник Црне Горе :: Semberija INFO ::

 

УЖИВО - ЦДТ и ЦеМИ: Јаков Милатовић нови предсједник Црне Горе


ПОДГОРИЦА - Кандидат покрета Европа сад Јаков Милатовић убједљиво води испред свог противкандидата ДПС-а, актуелног шефа државе Мила Ђукановића показали су први резултати, односно пројекције Центра за мониторинг и истраживање (ЦеМИ).


21.02  - Према процјенама Центра за демократску транзицију (ЦДТ) на обрадјеном узорку од 85 одсто гласова, кандидат ПЕС Јаков Милатовић је освојио 57,6 одсто гласова, а актуелни шеф државе Мило Ђукановић 42,4 одсто.

Према информацијама из ЦДТ, овакав исход гласања је био очекиван, а овај резултат је за Ђукановића је недостижан, тако да се, кажу, Милатовић може сматрати новим предсједником Црне Горе. Иначе, резултати се објављују у реалном времену као и у ЦеМИ-ју. Према процченама ЦеМИ, финална пројекција резултата је на готово 90 одсто обрађеног узорка, Милатовић је освојио 60,1 одсто, а Ђукановицх 39,9 одсто гласова.

У многим градовима у Црној Гори присталице Милатовића славе.

20.50 -  Јаков Милатовић и даље је у значајној предности у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори у односу на  Мила Ђукановића.

Према процјенама ЦеМИ на основу 78,7 одсто обрађених гласова, Милатовић има освојених 60,2 одсто гласова, а Ђукановић 39,8 одсто.

Процјењује се да би проценат гласова за Милатовића на даље могао само да расте.

20.45 - Мило Ђукановић освојио је 40,2 одсто гласова, док је Јаков Милатовић освојио 59.8 одсто гласова, показују прелиминарни резултати на основу 68.5 одсто обрађеног узорка, подаци су Центра за мониторинг и истраживање (ЦеМИ).

Излазност је, према подацима ЦеМИ-ја, била 71 одсто.

Према прелиминарним подацима Центра за демократску транзицију (ЦДТ), на основу  54,1 одсто обрађеног узорка, Ђукановић је основио  44,3 одсто гласова, а Милатовић освојио 55,7 одсто гласова.

Раније су објавили да је излазност 70,7 одсто.
    

20.30 - Кандидат ДПС-а за предсједника Црне Горе Мило Ђукановић освојио је 40 одсто гласова, док је Јаков Милатовић, кандидат покрета Европа сад освојио 60 одсто гласовa.Показују то прве пројекције на 38,5 одсто обрађеног узоркa, oобјавио је  Центар за мониторинг и истраживање (ЦеМИ).

У Црној Гори данас је одржан други круг предсједничких избора.


Глас Српске