Полицијска управа Бијељина: Преглед инцидената за дан 19.март 2023 :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: Преглед инцидената за дан 19.март 2023


Поводом одржавања „Референдума 2023“ штаб Полицијске управе Бијељина прати и предузима мјере и радње у циљу одржавања повољне безбједносне ситуације  на подручју Бијељине.
 
Преглед инцидената на подручју Бијељине за дан 19.03.2023. године у временском периоду од 07,00 часова до 13,00 часова:
 
Полицијска управа Бијељина око 07,00 часова путем електронске поште запримила је  пријаву  Комисије за опозив градоначелника, да је 18.03.2023. године око 13,00 часова, уручила изборни материјал  предсједнику  Бирачког одбора за бирачко мјесто број  029Б111.  Именовани је преузети изборни материјал довезао у просторије одређене за бирачко мјесто око 19,00 часова, тако да је бирачки материјал од 13,00 до 19,00 часова био незаштићен. Предсједник Бирачког одбора поступао је супротно одредбама одредбама Правилника о начину опозива градоначелника/начелника града/општине. Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина  поступају по запримљеној пријави. О свему  наведеном обавјештен је и  поступајући тужилац.
 
Поводом текста на појединим порталима у којима су изнесени наводи да је Полицијска управа Бијељина,односно полиција са бирачког мјеста удаљила потпредсједника Скупштине града Бијељина Мустафу Градашчевића, јер је непосредно утицао на бираче да се изјасне за опозив градоначелника Бијељине, саопштавамо да нисмо предузимали било какве мјере и радње према наведеном лицу.
 
Напомињемо, да због одржавања ,,Референдума 2023“ локација за издавање личних докумената у Полицијској управи Бијељина (реферат личних карата, пребивалишта, боравишта и ЈМБ, укључујући аквизицију) ради данас, 19. марта  до 19,00 часова.
 
 
                                                              ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА
 
                                                                                      Александра Марић