Код Лакташа пронађен „мерцедес“ вриједан 200.000 евра украден у Загребу :: Semberija INFO ::

 

Код Лакташа пронађен „мерцедес“ вриједан 200.000 евра украден у Загребу


Фото - МУП Српске
БАЊАЛУКА - Полиција Републике Српске је у Бошковићима код Лакташа, пронашла "мерцедес" кабриолет, процијењене вриједности веће од 200.000 евра, који је украден на подручју Загреба те ухапсила два лица, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Незванично, ухапшени су Милан Ћосо и Александар Марић.

У саопштењу се, уз иницијале осумњичених, наводи да су полицијски службеници Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Бањалука синоћ око 21.00 час у мјесту Бошковићи извршили претресе и, осим украденог мерцедеса, привремено одузели и возило BMW икс пет.

-Интензивном оперативном дјелатношћу и међусобном размјеном релевентних сазнања полицијских службеника МУП-а Републике Српске, Федералне управе полиције, Граничне полиције БиХ, МУП-а Хрватске, те уз оперативну подршку Европола, утврђено је како је од непознатог лица лица или више њих отуђено возило, избјегавањем мјера граничне контроле прокријумчарено из Хрватске у БиХ, те да је од стране најмање два лица сакривено на њима познатој локацији у мјесту Бошковићи, град Лакташи - прецизира се у саопштењу из МУП-а.

Пронађени бијели „мерцедес“, украден је у периоду од 11. до 21. фебруара у Загребу, а Управа за организовани и тешки криминалитет је путем међународне оперативне полицијске сарадње запримила захтјев МУП-а Хрватске за предузимање активности на проналску овог возила.

-У току је рад на документовању кривичног дјела тешка крађа из члана 226 став 3 Кривичног закона Републике Српске, а све активности се предузимају под надзором Окружног јавог тужилаштва у Бањалуци - истиче се у саопштењу.

„Мерцедес-AMG GTR“ бијеле боје, без регистарских ознака украден је у фебруару из гараже на Кожинчевом брегу на подручју Суседграда (подручје Загреба), а разбојник је однио и накит.

Овај „мерцедес“  један је од укупно 750 произведених и вјероватно једини у Хрватској. Тада је саопштено да мотиви нису у потпуности јасни с обзиром да га је немогуће продати у комаду, а тако риједак и скуп аутомобил нико неће купити за дијелове, нити је могуће  уклонити све бројеве и кодове.

Возило је 2020. моделске године (што значи да се производи од краја 2019.). У лимитираној серији произведен је на основу „Coupea“ који је од раније био на тржишту, а тада му је, као новом, цијена била око 180.000 еvра плус ПДВ.


​Глас Српске