"Никола Тесла" наjбољи европски аеродром у 2022. у три категорије :: Semberija INFO ::

 

"Никола Тесла" наjбољи европски аеродром у 2022. у три категорије


БЕОГРАД - Аеродром Никола Тесла којим управља компанија Белграде аирпорт, чланица ВИНЦИ Аирпортс, проглашен је за најбољи аеродром у Европи у 2022. години у три категорије.

Компанија је саопштила да су признања добијена у оквиру Програма награде за квалитет услуге аеродрома (АСQ) Међународног савјета аеродрома .

Наводи се да признања добијена за најбољи аеродром по величини у региону у категорији од пет до 15 милиона путника годишње, аеродром са најпосвеćенијим особљем у Европи и најудобнији аеродром у Европи.

Београдски ВИНЦИ Аирпортс наводи да је признања добио и за аеродроме у Порту, Гванакастеу и Пуерто Плати који су проглашени за најбоље аеродроме у свом региону по питању аеродромских услуга. Истиче се да је аеродром Гванакасте проглашен је за аеродром који својим корисницима пружа најбоље искуство у процесу путовања.

Додају да је међународни аеродром Осака рангиран као први по тачности у оквиру ОАГ Лиге тачности .

"Ове награде илуструју способност компаније ВИНЦИ Аирпортс да одржи ниво својих актвности у погледу квалитета услуга, упркос веома динамичним условима опоравка саобраћаја", оцењено је у саопштењу.

Наводи се да је обим путничког саобраћаја компаније ВИНЦИ Аирпортс удвостручен у периоду између 2021. и 2022. године, са укупно опслужених 209 милиона путника.

Генерални директор компаније ВИНЦИ Цонцессионс и председник компаније ВИНЦИ Аирпортс Никола Нотбар у изјави је истакао значај аеродромских тимова у великом пословном успеху у условима повратка путника на аеродроме.

"Њихова посвећеност била је за примјер. Обезбјеђивање позитивног искуства за наше путнике један је од приоритета, као и предности пословног модела ВИНЦИ Аирпортс.

Веома смо поносни што смо се са изазовом повратка путника на наше аеродроме суочили на брз и ефикасан начин”, поручио је он поводом признања.

Компанија ВИНЦИ Аирпортс управља пословањем више од 65 аеродрома у 12 земаља Европе, Азије и Америке.

Та компанија развија, финансира и гради аеродроме и управља њима улажући сопствене инвестиционе капацитете, знање и умеће, каже се у саопштењу.


​Танјуг / Глас Српске