Додик: Потписан коалициони споразум до 2026. године :: Semberija INFO ::

 

Додик: Потписан коалициони споразум до 2026. године


Лидери СНСД-а, Социјалистичке партије, Уједињене Српске, ДЕМОС-а, Народне партије Српске и НДП-а потписали су нови коалициони споразум до 2026. године.

- Споразум подразумијева имплементацију резултата избора. Договорили смо да број мјеста извршилаца у власти буде у складу са изборним резултатом - рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик након састанка владајуће коалиције.
 
Навео је да споразум има неколико новина те да се расподјела фунцкија неће мијењати без обзира на дешавања у будућности.
 
- Желимо да очувамо стабилне односе међу нама, свјесни комплексних политичких односа. Желимо стабилне институције - поручио је Додик.
 
Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић оцијенио да владајућа коалиција потписивањем данашњег споразума може одржати политичку и сваку другу сигурност у наредне четири године у Републици Српској.
 
Чубриловић сматра да је потписивање коалиционог споразума додатни мотив за стабилизацију прилика унутар Републике Српске, а самим тим и БиХ.
 
Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да политика Републике Српске има апсолутно јединство и да су коалициони односи гарант спровођења такве политике.
 
- Биће јединствен одговор, на све пријетње јединству, предсједника Републике, предсједника Владе, предсједника Народне скупштине и свих представника Српске. То политичко јединство је залог нашег одржања пред будућим изазовима - изјавио је Стевандић новинарима у Бањалуци, након потписивања споразума владајуће коалиције.
 
Владајућа коалиција у Републици Српској јединствена је у ставу да приоритет мора бити интерес Републике Српске и од тога се неће одступати, изјавио је данас вршилац дужности предсједника НДП-а Бојан Шапурић.

(РТРС)