Вучић-Ердоган: Најважније одржати мир на западном Балкану :: Semberija INFO ::

 

Вучић-Ердоган: Најважније одржати мир на западном Балкану


Предсједници Србије Александар Вучић и Турске Реџеп Тајип Ердоган сагласили су се да је најважније одржати мир на западном Балкану и поручили да ће радећи на јачању српско-турских односа, давати и снажан допринос регионалној стабилности.

Вучић је данас разговарао телефоном са Ердоганом и упознао га о ставовима званичног Београда уочи наставка дијалога са Приштином.

Двојица предсједника су разговарали и о актуелним глобалним питањима, а Вучић је, поводом рођендана, Ердогану пожелио добро здравље и снагу да води земљу кроз изазове са којима се суочава у овом тешком тренутку, саопштено је из прес службе предсједника Србије, преноси Атв.

Предсједник Србије је још једном изразио искрено жаљење због великог броја жртава разорних земљотреса и поновио спремност своје земље да помогне у отклањању посљедица природне катастрофе, која је погодила Турску.

Ердоган је захвалио Вучићу за пожртвованост спасилачких тимова из Србије, који су учествовали у пружању помоћи становницима погођених градова у Турској и за другу подршку, наведено је у саопштењу.


​Глас Српске