Снијег створио проблеме широм Српске; Козарска Дубица без воде и струје, у Требињу црвени метеоаларм :: Semberija INFO ::

 

Снијег створио проблеме широм Српске; Козарска Дубица без воде и струје, у Требињу црвени метеоаларм


У већини дијелова Републике Српске пада снијег, саобраћај се одвија отежано, а у Козарској Дубици проблеми на електромрежама.

Снијег је проузроковао проблеме на електро мрежама. Комплетна општина Козарскa Дубицa тренутно је без питке воде, а електричне енергије нема на подручју Дубичке равни.

Због велике количине снијега, непроходни су путеви и на подручју општине Крупа на Уни. Од два часа јутрос нема електричне енергије.

Црвени метеоаларм објављен је за подручје Требиња, гдје се очекују удари вјетра до 70 километара на час, обилне падавине, локално и до 90 литара по метру квадратном, те грмљавина.

Наранџасти метеоаларм због обилних падавина издат је за западна, југозападна, југоисточна подручја.

Саобраћај се због снијега одвија отежано и успорено на већини путева у Српској и БиХ.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске издвајају дионице Мркоњић Град - Млиништа, Карановац - Кнежево - Угар, Шипово - Ново Село, Власеница - Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, Гацко - Тјентиште преко превоја Чемерно, те Сарајево - Рогатица преко Романије.

На граничним прелазима Градишка, Велика Кладуша, Доња Градина и Орашје, појачан је интензитет возила на излазу из БиХ. На осталим граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута.


Глас Српске